Ensimmäinen sukukokous 26.3.1951

Helkkilän Hellman-suvun ensimmäinen sukukokous pidettiin 26.3.1951 Helsingissä Kestikartanossa. Kokouksen valmistelu aloitetttiin kevättalvella 1950. Helsingissä perustettiin väliaikainen toimikunta valmistelemaan kokousta. Toimikuntaan kuuluivat Onni helkiö, Antero Piha, Ilma Orkamo, Antti Riihimäki, Ilmari Helomaa sekä Veikko Helomaa. 18.3.1950 päivätyssä Helo-Hellman suvun jäsenille osoitetussa kirjeessä kerrottiin hankkeesta ja pyydettiin sukulaisten kannanottoa asiaan.

Kiinnostus oli ilmeistä, sillä Ilmari Helomaa lähetti 19.5.1950 toisen kirjeen, jossa hän kertoi hankkeen saanen lämpimän vastaanoton ja runsaasti vastauksia. Tästä rohkaistuneena sukukokoushanketta jatkettiin.

10.2.1951 suvun "oldermanni" Onni E. Helkiö lähetti väliaikaisen sukutoimikunnan nimissä lopullisen kutsukirjeen, jossa kokouspäiväksi oli varattu toinen Pääsiäispäivä 26. maaliskuuta 1951 klo 17.00 alkaen Helsingissä ravintola Kestikartanossa osoitteessa Keskuskatu 7. Osaanottomaksu oli 550 markkaa.

Seuraavista linkeistä pääset katsomaan kokouksen ohjelmaa, Uudessa Suomessa julkaistua uutista sekä lukemaan Ilmari Helomaan kiintoisan avajaispuheeen sekä kokouksen jälkeen kirjoitetun selostuksen kokouksen kulusta. Mukana on myös valokuva osallistujista ja osallistujalista.

Sukukaavio on myös excel-muodossa linkin takana. Huomaa, että siinä on tilanne vuoden 1951 mukaan, eli sen jälkeen syntyneitä kaaviossa ei ole. On myös huomattava, että tällöin ei ollut vielä selvitetty Emanuel Hellmanin tyttärien tilannetta, joten ko. kaavio koskee Emanuelin poikien jälkeläisiä.

Ohjelma

Kokouskutsu

Ilmari Helomaan puhe 26.3.1951

Onni E. Helkiön ja Ilmari Helomaan selostus sukukokuksesta

Valokuva osallistujista

Valokuva osallistujista, mukana kuvien henkilöiden nimet (osa puuttuu)

Osallistujalista

Uutinen Uusi Suomi -kehdessä 5.4.1951

Sukukaavio 1951 tilanteen mukaan